Undgå vand i huset. Husk at få renset tagrender

19 juli 2020
lotte_hindsberg

Med de vandmasser vi er begyndt at se flere og flere gange om efteråret og vinteren er det endnu mere vigtigt at ens tagrender er renset og kan tage imod de store vandmasser. Hvis vandet ikke kan komme ned og væk, vil det lede efter andre muligheder og du kan risikere at vandet i stedet ender på dit loft eller din kælder med store økonomiske konsekvenser til følge.

Det er muligt selv at kravle op på de fleste tage og fjerne gamle blade og anden skidt, men ellers kan du få et firma der har en lift til at komme og udføre arbejdet. Du kan læse mere her https://www.xn--mosskovhusmilj-3qb.dk/.

Husk at mos og alger også skal fjernes

Når du eller et firma er igang med at fjerne gamle blade er det også en god ide at få fjernet grønne alger og mos der har sat sig fast på tagstenene. Grønne alger er i sig selv ikke farligt i forhold til om vand kan trænge ind i huset, men det ser ikke særlig kønt ud og det gør det nemmere for mos at sætte sig fast og mos holder på vandet. Du kan selv fjerne alger og mos med en hård børste. Du skal være varsom med at benytte dig af eller få et firma til at benytte sig af en trykspuler. 

Er trykket for voldsomt kan det få tagstenene til at flytte sig og du kan ende med en seriøs vandskade. Det kan også slibe tagstenene, som med et stykke sandpapir. Det gør overfladen ru og så får algerne og moset endnu nemmere ved at sætte sig fast fremover.

Husk også at tjekke dine tagrender og udskift dem hvis de er gået i stykker. Du skal også sikre dig at din kloak fungere. Er du i tvivl bør du kontakte en kloakmester.