Spar penge på din elregning med en varmepumpe

12 august 2020
lotte_hindsberg

Hvis du er ejer af et gammelt olie eller gasfyr og syntes du bruger lige lovlig mange penge på din elregning eller hvis du gerne vil finde en mere miljøvenlig løsning, kan du med fordel overveje en varmepumpe. Det kan f.eks. være varmepumper i Grindsted.

Årsagen til at en varmepumpe er billigere i drift og du har en mindre elregning er at varmepumpen producere mindst 3 kW for hver kW den bruger. Til sammenligning producere en traditionel varmekilde som et oliefyr 1:1 kW.

De forskellige typer af varmepumper

Grundlæggende findes der 3 forskellige varmepumper. En varmepumpe der udnytter jordens varme via rør, der er gravet ned i jorden. Det er den dyreste og mest effektive former for varmepumpe. Den anden type varmepumpe er luft til vand, som fungere efter samme princip, men hvor det er luften der levere varmen. Den sidste type luft til luft, er langt den billigste og knap så effektiv, som de 2 andre og anbefales derfor primært til kolonihaver og sommerhuse.

Få rådgivning af en autoriseret installatør

Hvis du har besluttet dig for at få en varmepumpe bør du starte med at få en autoriseret installatør ud og rådgive jer og gennemgå jeres bolig. For at en varmepumpe skal fungere effektivt er det vigtigt at din bolig er godt isoleret. Er din bolig ikke det bør du starte med at få din bolig godt og grundig isoleret. Det vil betyde en yderlig besparelse på din elregning.

Det er vigtigt at din varmepumpe har den rigtige størrelse og installeret korrekt. Den skal f.eks. ikke sidde tæt på soveværelset eller nær dine naboer, hvis du gerne vil bibeholde det gode naboskab. Der skal søges tilladelse hos kommunen, når der udskiftes varmekilde. Det er rent proforma og din installatør kan hjælpe med papirarbejdet. Husk også at give BRF besked om ændringen.