Skab liv i haven med et spejlbassin

19 januar 2020
cecilie_mortensen

Hvis du er en af de heldige haveejere, så er der alle gode muligheder for at skabe en smuk oase. Det giver nemlig noget smukt at kigge på indefra huset. Og samtidig giver det mere lyst til at opholde sig udenfor. Men fra tid til anden så kan man mangle inspiration til, hvad man kan gøre ved haven. Hvor skal man starte, og er det kun planter og blomster man skal have fat i for at lave forandringer? 

Der er ingen tvivl om, at man kan skabe små oaser rundt omkring i haven, ved at lave forskellige bede i haven. Dette er blot en måde, men der er andre ting, man også kan tage i brug. En af de ting er et spejlbassin. 

Hvorfor bruge et spejlbassin i haven? 

Kort fortalt så er et spejlbassin et bassin, typisk lavet af stålplader, som måler ca. 5 cm i dybden. Bassinet fyldes herefter med vand, naturligvis efter det er gravet ned i haven. Allerede når spejlbassinet er fyldt med vand, har det en fin funktion. Det er nemlig i stand til at reflektere solens lys og de omgivelser, der er omkring bassinet – det kan både være planter, blomster træer m.m. Derudover så har man også rig mulighed for at lade åkander m.m. flyde i vandet og på den måde skabe endnu mere liv. 

Spejlbassiner er noget, som ofte ses på herregårde, slotte m.m., men der er alle gode grunde til at investere i et bassin til haven, hvis man vil skabe mere liv. Det er nemlig noget, som giver et unikt præg til haven, da det giver blikfang. Og så er det langt fra alle, som har det. 

Hvis du tænker, at et spejlbassin kunne blive et smukt initiativ hjem til din have, så kan du se de forskellige muligheder for et spejlbassin her.