Sådan fjerner du resterne af en stub

08 august 2021
Steffen Hansen

Når du har fældet et træ, så står der som regel en stub tilbage. Denne stub kan stå i vejen, den kan være grim, og den kan være rigtig svær at få fjernet. Her i indlægget lærer du hvordan du fjerner en stub.

Få den fræset væk

En af måderne du kan få fjernet en stub på, er ved at få den fræset væk. Det kræver typisk professionelt udstyr, for at få et resultat man er tilfreds med. Her kan man blandt andet bruge firmaet træplejedanmark, som leverer et fantastisk stykke arbejde. Træplejedanmark tilbyder blandt andet stubfræsning Lyngby. Hvis du ikke bor i nærheden af Lyngby, kan det stadig være de kan hjælpe dig.

Grav den op

Hvis det er en mindre stub, så kan det være en idé at grave den op. Men grunden til, at det kun kan anbefales på en mindre stub, er fordi et træ typisk har et stort rodnet, som kan være svært at gøre bugt på.

Der skal oftest tungt maskineri til, for at grave langt nok ned under stubben, til at man kan få alle rødderne med, og få fjernet hele stubben. Ved opgravning af stubben skal man derfor også være forberedt på at skulle købe ekstra jord til at fylde hullet ud bagefter.

Brug stubben

Nogle stubbe kan være smukke at bibeholde efter man har fjernet et træ. Derfor kan man evt. brug stubben til at give et indtryk i ens have, som man nyder at kigge på. Hvis man er lidt kunstnerisk og stubben er af en stor nok størrelse, så kan man også skære i stubben, så den f.eks. bliver lavet til en stol.

Står stubben tæt på en terrasse, så kan den evt. bruges som bordben til et udendørs spisebord. Det giver et råt og lækkert look til haven, i stedet for de klassiske plastikmøbler.