Ikoniske og tidsløse møbler fra Nanna Ditzel

29 november 2019
admin

Er du typen, som sætte pris på lækre møbler i et holdbart og tidløst design? Så burde du tjekke de smukke og elegante møbler designet af den danske formgiver Nanna Ditzel.

Hvem var Nanna Ditzel?

Nanna Ditzel var en af de mest ikoniske og herostratisk berømte figurer inden for dansk design og møbelsnedker kunst i det forrige århundrede. Nanna Ditzel var faktisk en af pionererne inden for udvikling og anvendelse af mindre traditionelle materialer i forbindelse med formgivning af møbler og brugskunst.

Det er fra Nanna Ditzels hånd, at mange berømte fletstole af materialet rattan stammer. Rattan er et naturligt træmateriale, som er særligt hårdført og samtidig særdeles velegnet til flet. Se for eksempel den berømte The Hanging Egg Chair af Nanna Ditzel – en af hendes mest berømte stole fremstillet i rattan med inspiration i væver fuglens hængende, flettede rede.

Med sin skulpturelle form og tidløse elegance er The Hanging Egg Chair gået hen og blevet et decideret design ikon, som har nydt anerkendelse verden over. Foruden The Hanging Egg Chair har Nanna Ditzel designet rattan fletstolene Rana, Madame, Nanny og Chill, som alle den dag i dag produceres af Sika Design.

Nanna Ditzel har, foruden rattan, gjort brug af materialer så som sølv keramik, og glasfiber – materialer, som i den tid var fuldstændig uhørte i forbindelse med møbel produktion. Ikke desto mindre blev de kontroversielle møbler med tiden klassikere, som i dag pryder mange danske designer hjem.

Hvor finder jeg det mest velassorterede udvalg af Nanna Ditzel møbler?

Hvis du ønsker et overblik over de mange forskellige Nanna Ditzel designs, kan du med fordel gå online og finde dette på designklassikershop.dk. I den online butik kan du både se og bestille de lækre møbler og brugsgenstande, samt læse historien bag deres tilblivelse. Få mere information på designklassikers.dk