Hvor finder du de bedste træpiller?

08 november 2019
admin

Hvad er træpiller?

Træpiller er lavet af sammenpressede træspånere og savsmuld under et højt tryk. Faktisk kan alle træsorter laves om til træpiller. Man benytter dog oftest gran, fyr og bøg, når der skal fremstilles træpiller til de danske træpillefyr. Træpiller blev særligt populært tilbage i 90’erne, hvor det viste sig at give en væsentlig besparelse på danskerne varmeregning. Derudover er træpiller et CO2 neutral brændstof, som ikke er med til at bidrage til drivhuseffekten. Pillerne viser sig kun at afgive den mængde af CO2, som de egentlig vil afgive, hvis de lå i skovbunden og rådnede. På denne måde er træpiller CO2 neutral, og dermed en miljøvenlig løsning, når du skal opvarme din bolig. Det er dermed også bedre og billigere end olie og el. 

Hvor kommer smuldet fra?

Træpillerne der bliver til træpiller bliver typisk produceres fra de rester, der kommer fra træindustrien. Det er både træspånere og savsmuld. Men det er ikke altid det rigtige, da når efterspørgslen er så høj, at der ikke er nok rester tilbage, går man ud og finder hele træstammer og benytter i produktionen. Her har vi også danske fabrikker i Danmark, der producerer træpiller baseret på friske træstammer. 

Det er derfor vigtigt, at være opmærksom på den kvalitet af træpiller du får hjem, når du skal opvarme din hus. Tilbage i tiden var der udfordringer med at der var så høj efterspørgslen, at der ikke var fokus på kvaliteten af træpiller. Det resulterede i at der var muld at finde i træpillerne. 

Vær derfor opmærksom på, at pillerne ikke lugter af andet end træ. Farven skal også være træ-agtig. Især når du fyrer op for træpillerne, er det vigtigt, at det er træ du kan lugte. For at være sikker på kvaliteten er i top, når du køber piller, skal du handle hos pillevarme.com.