Hvilken type hækkeklipper skal du vælge?

14 februar 2022
lotte_hindsberg

editorial

Skal du have dig en ny hækkeklipper har du overordnet tre muligheder. En manuel hækkeklipper, en batteridrevet eller eldrevet. Den manuelle bør du kun købe hvis du har en meget lille hæk. Den er god at have liggende i tilfældet af at du har en ekstra genstridig gren, som din elektriske hækkeklipper ikke kan klare. 

Skal du have en elektrisk hækkeklipper, f.eks. en Makita hækkeklipper, har du mulighed for at vælge en med ledning eller en med batteri. En hækkeklipper med ledning er som udgangspunkt lettere end en med batteri, men det kan være bøvlet at have en lang ledning og der er risiko for at klippe ledningen over.

Alternativet er en batteridrevet hækkeklipper, som kan være lidt tungere at arbejde med på grund af batteriet, men til gengæld er hækkeklipperen langt mere fleksibel.

Makita hækkeklipper

Et batteri – mange redskaber

Mange producenter af værktøj og haveredskaber har været så smarte, at deres batterier har samme størrelse, så de kan bruges til alle deres redskaber og værktøjer. Tidligere havde hver enkelt stykke værktøj eller haveredskab, hver deres batteri og ens haveskur var et stort virvar af opladere og batterier og selvfølgelig var lige det batteri man skulle bruge ikke oplagt, hvis man altså kunne finde det. 

Det samme gjorde sig gældende, når man var igang. Bedst som man stod og klippede hæk skulle batteriet oplades. Det er ikke længere sådan, efter man i dag blot kan tage et andet batteri. Det forudsætter selvfølgelig at man holder sig til det samme mærke, når man køber sit værktøj og haveredskaber. 

Derfor er det en god ide at vælge et mærke som har et bredt sortiment, så det ikke er nødvendigt at skulle ud og købe et andet mærke. Ved ikke at skulle købe nye batterier og oplader hver gang, gør også at produkterne bliver billigere i indkøb.