Hvad laver en VVS installatør?

17 marts 2020
lotte_hindsberg

De fleste kender lyden af vand der drypper fra en håndvask eller et toilet der løber. Måske også en radiator der løber og i alle tilfælde er det en VVS’er du skal have fat i for at løse problemet. Et toilet der løber kan koste op til 5000 kr. ekstra i vandregningen og en løbende radiator kan hurtig ødelægge et gulv og bør repareres med det samme. Hvis du har en kolonihave og er træt af at komme ud hver forår og finde at dine rør er sprængt og du finde vand alle vegne, kan du med fordel få en VVS’er til at udskrift de gamle stålrør med nye plexirør, som ikke på samme måde er påvirket af kulde.

Hvad betyder VVS?

VVS står for ventilation, varme og sanitet og forklarer tydeligt hvad en VVS installatør laver. En VVS skal ikke forveksles med en blikkenslager, som arbejder med noget helt andet selvom mange fejlagtigt tror det er det samme. En VVS’er er et håndværk og en uddannelse som det tager 3 år at blive uddannet som. Du kan læse mere om VVS på https://www.johnvvs.dk/.

Hvordan finder du en god VVS installatør?

Med mindre du allerede kender en eller har fået en anbefalet kan det være en jungle at finde en god VVS’er og det er derfor en god ide at bruge tid på at finde en hvis du har brug for at få lavet noget VVS arbejde. Alt afhængig af hvor meget det haster. Står du uden vand eller fosser det ud bør du ringe til den første og bedste og få ham ud. Ellers kontakt mindst 3 og brug den tid det tager at gennemgå de forskellige tilbud og find den af de 3 der har gjort det bedste indtryk og er kommet med det bedste tilbud. Det behøver nødvendigvis ikke være det billigste der er det bedste.