Gode råd til dig der skal renovere dit hus

28 oktober 2021
Steffen Hansen

editorial

Der er nogle overvejelser og beslutninger, der skal tages i forbindelse med, at man skal i gang med at renovere sit hus. Det er et større projekt, hvor der er mange udgifter på spil, og man skal have en klar tidsplan for, hvornår alting skal være på plads.

Læs med her, hvor vi vil komme omkring to ting, som du skal have styr på, når du skal i gang med at renovere dit hus.

 

1. Hvilke vinduer skal dit hus have?

Hvis du skal have udskiftet dine vinduer i forbindelse med dit renovationsprojekt, så har du mange muligheder. Vinduer kan nemlig komme i forskellige størrelser og design. Du skal finde vinduer, der passer med husets arkitektoniske stil. De oprindelige vinduer, som huset har, er gode at gå ud fra. Dem kan du bruge som inspiration, når du skal i gang med at vælge nogle nye. Du skal have dem målt op, så du ved hvor meget plads, du har at gøre med. Herudover skal du også vælge mellem vinduer med to ruder og vinduer med tredobbelt rude. Vinduer med tredobbelt rude er f.eks. bedre til at holde varmen inde i huset om vinteren, og de er også mere effektive med hensyn til el-udgifter. Dobbeltglasvinduer giver til gengæld en masse ventilation i sommermånederne, når solen brænder mest.

Uanset hvilken type vinduer du ønsker at installere, skal du sørge for at samarbejde med en anerkendt leverandør og installatør, da de vil yde den bedste service og følge alle sikkerhedsbestemmelser, når de installerer nye vinduer. Tænk på ting som ventilation, støjisolering og energieffektivitet, når du snakker med dem.

 

2. Hvordan skal dit hus forberedes til maling?

Forberedelse dit hus til maling er et vigtigt skridt. Nyt malerarbejde kræver et godt forberedelsesarbejde, ellers får du ikke det bedst mulige resultat. De ydre vægge i dit hus er aldrig glatte. Væggen kan have forskellige former for revner og endda løse områder. Hvis du vil være sikker på, at din nye maling vil se godt ud i mange år, skal du have arbejdet med facaden.

Sidst, men lige så vigtigt er det, at dit hus er ordentligt rengjort, før du begynder at male. Snavs og andre ting kan give problemer for malerarbejdet, så det er bedst at have alt forberedt på forhånd.