Få hjælp til at finde den rigtige varmepumpe

09 juni 2020
lotte_hindsberg

I dag er mange mere miljø og energibeviste når det blandt andet kommer til deres varmekilde. Samtidig er det også langt nemmere at komme af med en bolig der er miljøvenlig. Har du derfor et gammelt olie og gasfyr og måske går i salgstanker, kan du med fordel overveje at skifte det ud med en varmepumpe. Det kan f.eks. være en varmepumpe i Nakskov, hvis du bor i det område.

Hvis du har planer om at få en varmepumpe, bør du få en uddannet autoriseret installatør til at komme og undersøge din bolig. Det anbefales ikke at du selv installere en varmepumpe, da den skal sidde korrekt og også have den rette størrelse for at virke optimalt. 

For at du kan få mest ud af en varmepumpe, skal dit hus være godt isoleret.

De forskellige typer varmepumper

Overordnet set findes der 3 forskellige typer af varmepumper. Der findes en der omdanner jordens varme via rør der er gravet ned i jorden til energi. Hvis ens have ikke er stor nok eller man ikke er så vild med at få ens have ødelagt kan man vælge luft til vand metoden. Den er en smule mindre effektivt men koster også mindre end jordanlægget. 

Den sidste type luft til luft er den billigste og mindst effektive og anbefales derfor også primært til sommerhuse og andre ikke helårs huse. Denne type fungere også som A/C.

Inden anlægget skal installeres skal man ansøge kommunen om tilladelse. Det er en ren formsag. Er du i tvivl om hvordan kan din installatør hjælpe dig med papirarbejdet. Husk også at meddele det til BRF Kredit.

Når anlægget skal installeres, så husk at sætte det et sted hvor det genere mindst muligt. Det larmer en del og kan være til gene for naboerne. Det anbefales heller ikke, at det installeres lige under soveværelses vinduet.