Få grønnere og billigere varme med en varmepumpe

28 marts 2020
astrid_pedersen

Er du klar til at hoppe med på den grønne omstilling? Har du gjort dig alle de overvejelser, som skal til for at energi optimere din bolig – og har du allerede fundet ud af hvilke tiltag du har tænkt dig at efterfølge? Så har du sikkert også allerede besluttet, at det gamle, udtjente fyr eller de dyre elektriske radiatorer skal skiftes ud med en moderne varmepumpe.

Dette er et klogt valg. En luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe er nemlig langt mere energi effektiv end de konventionelle opvarmningsformer, især hvis disse har nogle år på bagen. Et slidt fyr er nemlig en del dyrere i drift end et nyt eet af slagsen, idet det ofte skal renses og repareres samtidig er det knapt så effektiv i sin udnyttelse af det tilførte brændstof, hvilket medfører, at der skal flere piller eller større mængde olie eller gas til for at opretholde kapaciteten.

Lægger du alle disse omkostninger sammen, vil du med en luft til vand varmepumpe kunne spare op imod 80% af de samlede udgifter til varme. Og da du samtidig skåner miljø og klima, vil du kunne fyre godt op for varmen i de kolde vintermåneder helt uden dårlig samvittighed!

Køb en luft til luft varmepumpe og spar penge på elregningen

Det er vist ingen hemmelighed, at gamle el radiatorer er dyre i drift. Samtidig giver de en utroligt ringe varme fordeling i boligen, og kan oven i købet udgøre en brandfare. Alt dette kan du rette op på ved at skifte dine elektriske varmeapparater ud med luft til luft varmepumper. En luft til luft varmepumpe er op imod fem gange så energi effektiv som en el radiator. Og så får du en lang række smarte funktioner som for eksempel luftrensning med i købet.

Du kan læse mere, og finde din nye varmepumpe, på gramenergi.dk