Et håndværkerfradrag blev meget populært for nogle år siden

18 april 2021
anders_lundtang_hansen

editorial

Når man ser det oppefra, så er det egentlig meget simpelt at forklare, hvad sådan et håndværkerfradrag går ud på.

Hvis du ønsker en mere specifik forklaring på, hvad det reelt rent teknisk betyder, så skal du tage fat i en ekspert på området, men man behøver ikke være ekspert i feltet for at bruge det.

Skal du dog have hjælp til at eksekvere det, så bør du tage fat i en, der har forstand på det; det samme kan gøre sig gældende, hvis du skal have anført det bagefter.

Men ret konkret er et håndværkerfradrag, at du får penge tilbage i skat eller ikke skal betale skat af nogle eller alle af de penge, som du bruger på at hyre håndværkere i dit private hjem.

Dette initiativ indførte man fra regeringens side, så man kunne få benyttet de håndværkere lidt mere og sætte dem i arbejde, så der ikke var stilstand og ledighed på det område.

Hyr en håndværker med et håndværkerfradrag

Vi skal nemlig ikke så langt tilbage, før der var udbud efter håndværkere, da det var mere attraktivt at blive akademiker. 

Derfor så man mere på det at blive håndværker som noget, man endte med at blive, hvis der ikke var andre valg.

Men selvom man manglede håndværkere, og man kunne se i prognoser, at man ville mangle dem i fremtiden, så var det måske ikke attraktivt at gå i den retning, hvis der manglede arbejde at få, og der ikke var en særligt stor jobsikkerhed på den front.

Det er jo også generelt dyrt at hyre håndværkere, specielt hvis man skal have dem til at udføre et større projekt for en.

Så hvis man kunne få mulighed for at spare penge, uden det ville ramme håndværkernes indtjening, så var det jo værd at gøre.

Og det gjorde man med håndværkerfradraget.