Er en blikkenslager det samme som en VVS’er?

06 november 2019
admin

Nogle gange skal man jo lige passe på med, hvis man kommer til at blande nogle betegnelser og termer sammen, selvom man ikke mener det i en ond mening, men måske ikke ved bedre og kalder en spade for en skovl og omvendt.

Man kan jo bruge begge dele til nogle af de samme opgaver, men respektivt er de bedre til en ting, som den anden ikke kan – og omvendt.

Men man siger bestemt ikke, at en dansker er en svensker, der bliver man (velment) fornærmet, hvis det er en turist, der kalder en det uden at vide bedre, men selvom vi kalder dem vores broderfolk, så har vi også en lang historie med bekrige hinanden og gerne vil være bedre end den anden.

Kalder man en dansker for en svensker velvidende, at man tager fejl, så er der en reel fornærmelse. Så kan man være halvt svensker og halvt dansker med mindre, men det er en anden snak.

Men er en VVS’er så det samme som en blikkenslager?

Overordnet set kan man godt sige det, hvor VVS’eren måske mere er den overordnede betegnelsen, hvor man nedenunder så finder en blikkenslager.

Men en VVS’er kan også være en, der fikser vaskemaskiner og andre hvidevarer eller indsætter toiletter, mens blikkenslageren måske mest er kendt for at reparere rør og indlægge dræn med videre.

Til sammenligning kan man for eksempel dog ikke kalde en snedker for en tømrer og omvendt, da der er forskel på de to ting, der blandt andet er historisk funderet, men det er også en længere forklaring.

Dog kan man således også sige, at der gennem tiden har været nogle overlap med underbetegnelserne under VVS-hatten, hvilket måske er forklaringen på, at folk er blevet forvirret med tiden over begrebene.

Skal du for resten bruge en god blikkeslager, så skal du tilkalde http://arosblik.dk/