Dette fortæller et energimærke

03 december 2019
admin

Hvis du enten allerede har købt bolig eller du står til at skulle sælge din nuværende, så er du nok helt sikkert stødt på huset energimærke. For god ordens skyld, hvad er et energimærke? 

Et energimærke er et lovpligtigt mærke, som alle huse skal have. Det er typisk en energikonsulent som udfører energimærkning, som er gældende 10 år og frem fra den dato, den laves. Med et energimærke har man et overblik over, hvor dyrt huset et i drift, når det kommer til energi. Det er altså heller ikke en uvæsentlig ting at holde godt øje med, når der skal købes ny bolig. Et godt energimærke indikerer nemligt, at huset er energiøkonomisk, kan holde på varme og at boligen har et lavt energiforbrug. Det er noget, som de fleste boligejere ønsker, da det også påvirker den regning, man bl.a. får på varme. 

Samtidig så er energimærket også utrolig informativt omkring de tiltag, som kan udføres for at huset bliver i endnu bedre stand. Det kan være alt fra vinduer som skal skiftes og til lofter, som skal isoleres bedre. Energimærket viser derfor også, hvilke mulige ekstra investeringer og omkostninger, som kan komme gennem årene, hvis man ønsker at gøre huset endnu mere energisikkert – det kan nemlig påvirke, at indeklimaet blive bedre, at boligen bedre holder på varmen og at det f.eks. kommer til at trække mindre. 

Hvis du befinder dig i Silkeborg eller omegn, så kan du finde god og professionel hos energikonsulent, Preben V. Preben V hjælper både med at udarbejde energimærker, tilstandsrapporter og andre formalia, som kræves, når et hus skal sælges. Du kan også hyre ham til rådgivning eller kontakte ham, hvis du har spørgsmål til dit næste boligkøb. Der kan det nemlig være godt givet ud, hvis man allierer sig med en fagmand, som allerede har erfaring i branchen. Du kan også finde mere information her: http://prebenv.dk/