Byg nyt hus – men sammen med hvem?

14 februar 2020
anders_lundtang_hansen

Det er bare noget vildt ved tanken om, at man reelt tænker: “Byg et nyt hus? Det kan jeg da godt klare!”

I gamle dage var det en nødvendighed, hvis man ville have et sted at bo, og selv når kolonister i forskellige steder i verden skulle erobre land, så var der jo ikke andet for end at bygge sig nogle nye bygninger.

Dette cementerede ligesom, at nu besad man dette område, og man også også, at hvis en bebyggelse kunne overleve en sæson med alle fire årstider, så skulle den nok kunne klare sige – og så rykkede andre sig måske videre til at erobre nyt land.

Man havde heller ikke så mange remedier at gøre godt med, hvorfor man ofte måtte tage sig til takke med, hvad man kunne finde, og det var mere normen end undtagelsen, at man genbrugte materialer.

Spoler man frem til i dag, så er det næsten en luksus at kunne få bygget sig sit eget hus, for den slags kræver ikke bare tid, det kan også komme til at koste mange penge, hvis man ønsker hjemmet med det luksusinventar, som man forestiller sig.

Men man må også sande, at i gennemsnit så er det moderne menneske ikke en håndværkertype, der har skullet klare sig selv, for nu om dage er det bare med at søge på nettet for at finde de rette håndværkere til de forskellige opgaver, som man ønsker løst.

Mange af os har jo fået stillesiddende opgaver med computere, så vi sjældent kommer i kontakt med håndværket til at bygge huse, men det hindrer os ikke i at drømme.

Så hvor man før i tiden måske slog sig sammen med andre, man kendte, om at bygge et nys hus, så foregår den slags nu om dage gerne ved, at man hyrer håndværkere og andre eksperter til at klare den slags for en.