Billig, grøn og moderne varme med en luft til vand-varmepumpe

06 november 2020
astrid_pedersen

Går du og overvejer, hvorledes du på mest effektiv vis kan minimere dit globale CO2 aftryk, og dermed bidrage til den grønne omstilling? Så bør du først og fremmest kigge på din bolig. Er den ordentligt top- og efterisoleret, så du ikke fyrer for fuglene – og er vinduerne tilsvarende tætte? Der er meget at hente på den konto, hvis du ønsker at spare på energien. Og varmer du stadig dit hus op ved hjælp af et gammelt slidt fyr kan du med fordel udskifte dette med en moderne luft til vand varmepumpe.

Hvad kan en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe kan opvarme vandet i dit hus – såvel brugsvand som cirkulations vand – med samme effektivitet som et olie, gas eller pillefyr. Faktisk er en luft til vand varmepumpe langt mere effektiv i sin udnyttelse af den tilførte energi end et fyr – ofr mange varmepumpers vedkommende op til fem gange så effektiv. Dette betyder at du kan se frem til en mærkbar besparelse på dine samlede udgifter til varme når du skifter det gamle fyr ud med en luft til vand varmepumpe.

Samtidig er en luft til vand varmepumpe i kraft af sin høje energi effektivitet langt mere miljø og klima venlig end fyret. Det betyder at du kan skrue op for varmen i de kolde vintermåneder, og tage lange, varme brusebade med god samvittighed, såvel over for miljøet som over for din pengepung.

Er en luft til vand-varmepumpe ikke dyr?

Det er klart at en luft til vand varmepumpe koster nogle penge i anskaffelse. Hvis du ikke synes at du kan lægge mange tusind kroner ud for en luft til vand varmepumpe kan du vælge at lease den på fordelagtige abonnementsvilkår gennem Nærvarme Danmark A/S – læs mere på naervarme.dk