Husk at undersøge kommunens lokalplaner

19 juli 2021
lotte_hindsberg

Der er flere gode grunde til at ansætte en boligadvokat, når man er ude efter en ny bolig. De fleste mennesker er uanset hvad de selv mener ikke erfarne forhandlere og med et boligkøb, som ofte er den største økonomiske handel mange gør, samtidig med at det er en handel, der kan have store økonomiske konsekvenser, hvis det går galt, er det en god ide at have en erfaren boligadvokat med under hele processen. En boligadvokat er en jurist der har specialiceret sig i køb og salg af bolig.

Nogle af de områder hvor du med fordel kan gøre brug af din boligadvokat, er blandt andet at undersøge hvilke planer der er i området, samt forhandlinger med bank og sælger. Tinglysning af skødet er et andet område, hvor du med fordel kan bruge din boligadvokat, for at få dit boligkøb igennem så hurtigt og smertefrit som muligt.

Få undersøgt kommunens lokal planer

Et af de områder som flere glemmer, fordi de har fokus på boligen og prisen er kommunens lokal planer. Kommunens planer kan have stor indflydelse for dine planer om at købe en bolig i lige netop det område. Det kan have stor betydning for om du på et senere tidspunkt kan sælge boligen uden at tabe penge. Et godt eksempel er, hvis kommunen har planer om at anlægge en motorvej lige op af din bolig.

Det er noget de færreste har lyst til og derfor kan det være svært at sælge boligen. Omvendt kan der også være planer, der gør området langt mere interessant. En skole i nærområdet eller et indkøbscenter for at nævne nogle.

Du kan selv undersøge hvilke planer kommunen har, men du kan spare tid og dermed på sigt penge ved at få din erfarne advokat til at undersøge det. Han ved lige præcis hvor og hvordan han skal finde oplysningerne.